Tiesitkö nämä faktat Star Warsista?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Tähtien sota -elokuvilla on maailmanlaajuisesti miljoonia faneja. Kyseinen kuuden elokuvan sarja saa lähitulevaisuudessa jatkoa uudella Star Wars: Episode VII -elokuvalla. Nyt Star Wars -tosifaneille on siunattu oiva tilaisuus testata oma tietoutensa.

BuzzFeed-sivusto on nimittäin listannut erilaisia Star Wars -faktoja, joita kaikki eivät välttämättä tienneetkään. Listaus muun muassa kertoo, että Tähtien sota: Episodi V – Imperiumin vastaisku -elokuvan juonta jouduttiin muokkaamaan Luke Skywalkeria esittäneen Mark Hamillin jouduttua auto-onnettomuuteen. Hamill sai onnettomuudessa vammoja kasvoihinsa, jonka seurauksena hänellä oli näkyviä arpia. Arvet kirjoitettiin elokuvaan kohtauksena, jossa wampa raatelee Luke Skywalkeria.

Listaus kertoo myös, kuinka Qui-Gon Jinnin käyttämä kommunikaattori on muotoiltu naisten Gillette Sensor Excel -höylän mukaisesti. Elokuvia tähdittävä Samuel L. Jackson taas on kertonut, että hänen käyttämäänsä valomiekkaan oli kaiverrettu sanat bad motherfucker. Kaikki eivät ehkä myöskään tienneet, että elokuvissa nähtävä Ewan McGregor aiheutti tuotantotiimille harmia innostumalla liikaa valomiekkakohtauksissa. Näyttelijä ei malttanut olla tekemättä itse valomiekasta aiheutuneita ääniä, ja nämä ääntelyt jouduttiin sitten myöhemmin poistamaan elokuvan ääniraidalta.

BuzzFeed kertoo, että rap-tähti Tupac Shakur kävi koe-esiintymässä Mace Windun roolia varten, mutta hän ei tullut valituksi. Elokuvissa oli kuitenkin alunperin nähtävissä populaarikulttuurin hahmoja, sillä poikabändi NSYNC:in jäsenet tekivät cameoroolin Tähtien sota: Episodi II – Kloonien hyökkäys -elokuvassa. Poikabändi hankittiin elokuvaan ohjaaja George Lucasin tytärten pyynnöstä, mutta muusikkomiesten kohtaus leikattiin loppujen lopuksi pois elokuvasta.