Odottamaton näky joella – jäälautalla kellui odottamaton kuusikko

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keväisin Suomessa on vaarana, että uskaliaat pilkkijät ja muut jäillä liikkujat joutuvat pulaan heikoilla jäillä. Joskus myös eläimiä on jäänyt rannasta irronneille jäälautoille. Amerikassa kaikki on suurempaa, ja samaan sarjaan kuuluvat myös jäälautalle jääneet eläimet.

Nyt Kanadassa retkeilijä on huomannut melko erikoisen näyn nauttiessaan jäälauttojen katselemisesta Porcupine-joen rantatörmällä Yukonin Old Crow’ssa lähellä Alaskan rajaa. Mies huomasi nimittäin, että kokonainen lauma poroja seisoi joella seilaavalla jäälautalla.

Viranomaiset julkaisivat valokuvat osoituksena heikoista jäistä. Porojen pitäisi selviytyä helposti uimisesta rantaan, joten hengenvaarassa eläimet eivät olleet. Vielä ei ole tietoa kuinka pitkään porot olivat matkustaneet jäälautalla.