Kannabiksesta tuli valtion kultakaivos – verotulot räjähtivät kasvuun!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme raportoineet jo useita kertoja Yhdysvalloissa tehdystä historiallisesta muutoksesta, jossa Coloradon ja Washingtonin osavaltiot laillistivat kannabiksen viihdekäytön. Laillistaminen on osoittautunut paremmaksi ratkaisuksi kuin kukaan uskalsi alunperin edes odottaa.

Coloradon osavaltio laski saavansa kannabiksen myynnistä vuodessa 70 miljoonaa dollaria verotuloja. Helmikuussa arviota nostettiin jo 100 miljoonaan dollariin, eli 30 miljoonaa budjetoitua enemmän. Nyt, viisi kuukautta laillistamisen jälkeen, Coloradossa on tehty uusia laskelmia, joiden tulokset yllättivät jälleen.

Coloradon kuvernööri John Hickenlooperin mukaan kannabiksesta osavaltiolle saatavat lisenssi- ja verotulot tulevat tämänhetkisten arvioiden perusteella olemaan 70 miljoonan dollarin sijaan lähes kaksinkertaiset, noin 138 miljoonaa dollaria, Huffington Post raportoi. Kannabiksesta kertyvä liikevaihto tulee olemaan arviolta yli miljardi dollaria. Kaikki tämä on pois rikollisjärjestöjen tuloista.