17 ikimuistoista nähtävyyttä, jotka tulisi elämän aikana nähdä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Ympäri maailmaa on tunnetusti lukemattomia upeita matkakohteita. Nyt Discovery Channel on koonnut useamman kohdan listan, jolle on kerätty maailman upeimmat matkakohteet, jotka kaikkien tulisi päästä kokemaan. Yllättäen listan ykköspaikan vei Norjassa sijaitseva Norkapp ja siellä nähtävät revontulet.

Toiseksi Discovery Channelin listauksella nousi Australian Isolla valliriutalla sukeltaminen, kolmanneksi Yhdysvaltojen kuuluisalla Route 66 -reitillä ajaminen ja neljäntenä niin ikään Yhdysvalloissa sijaitsevalla Grand Canyonilla vaeltaminen tai käveleminen. Viiden parhaan matkakohteen joukkoon nousi myös kondolilla kulkeminen Italian Venetsiassa, Daily Mail kertoo.

Muita listalle päässeitä kohteita ovat esimerkiksi Kiinan Kielletty kaupunki, Gizan pyramidit, auringonnousu Australiassa sijaitsevalla Ulurulla, venereissu Galapagossaarien ympäri ja helikopterikierros Niagaran putousten yläpuolella. Myös Yellowstonen kansallispuisto, Pääsiäissaaren moai-patsaat, Ranskan Normandian maihinnousun sotahaudat, Kiinan terrakotta-armeija sekä Intian Taj Mahal on nostettu huikealle matkailulistalle. Eurooppalaisista kohteista listalta löytyy lisäksi Kreikan saaristo ja Vatikaanissa sijaitseva Sikstuksen kappeli.