20 maailman vaarallisinta matkakohdetta – vältä näitä paikkoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maalaisjärjellä pärjää pitkälle myös maailmalla matkatessaan. Reissussa kannattaa noudattaa tarkempaa varovaisuutta etenkin silloin, jos matkakohde on ennestään tuntematon. Maailmassa on kuitenkin muutama paikka, joissa tavallinen tallaaja voi joutua helposti hankaluuksiin. Yleensä näissä maissa myös paikallinen joutuu helposti vaaraan.

Eri maiden ulkoministeriöt tiedottavat sivuillaan vaarallisista matkakohteista kansalaisilleen. Amerikanki-sivusto kokosi nyt yhdelle listalle Britannian ja Yhdysvaltojen hallitusten kokoamat matkakohteet, joihin ei kannata matkustaa ilman pätevää syytä tai asianmukaista valmistautumista. Ensimmäisenä listalle nousee jatkuvassa taistelutilassa oleva Afganistan, joka ollut useasti myös Suomen Ulkoasianministeriön listalla.

1. Afganistan

2. Mount Everest

3. Honduras

4. Irak

5. Egypti

6. Intia

7. Mali

8. Detroit, Yhdysvallat

9. Somalia

10. Pohjois-Korea

11. Syyria

12. Etelämanner

13. Caracas, Venezuela

14. Burma

15. Ilha De Queimada Grande, ”Käärmesaari”

16. Keski-Afrikan tasavalta

17. Guatemala

18. Danakilin aavikko

19. Nigeria

20. Georgia