Älysytkäri auttaa lopettamaan tupakanpolton

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sen lisäksi, että tupakoinnin lopettaminen on kannattavaa terveyssyistä, tekee se hyvää myös rahapussille ja sosiaaliselle statukselle. Tupakoiminen on kuitenkin tiukkaotteinen pahe, jota harjoitetaan yleensä tottumussyistä. Nyt avuksi on tullut tupakointia valvova sytytin.

alysytkari19052014

Älypuhelimille on luotu terveyttä edistäviä sovelluksia jokaiseen tarpeeseen ja tavoitteeseen. Yleensä niiden toiminta perustuu kuitenkin käyttäjän itse syöttämiin tietoihin.

Nyt tupakanpolton lopettamista yritetään helpottaa erityisen sytyttimen ja sovelluksen avulla, jossa sytkäri raportoi käytöstä reaaliaikaisesti älypuhelimelle. Quitbit-nimisen sovelluksen kanssa yhteistyössä toimiva sytytin tilastoi automaattisesti jokaisen käyttökertansa sekä sen, kuinka monta savuketta henkilö on polttanut päivän aikana ja kuinka usein.

Tupakkatietojen lisäksi sovellus laskee tupakoimisen lopettamisesta aiheutuneet säästöt. Pääasiallisin idea on kuitenkin se, että tupakanpolton lopettamista yrittävä ei pysty huijaamaan itseään, ja älysytkäri saa miettimään kahdesti savukkeen sytyttämistä. Valitettavasti tuote ei ole vielä yleisesti saatavilla ja keksinnön takana oleva yritys hakee rahoitusta toiminnalleen, Mashable-sivusto uutisoi.

Jos keskimääräinen tupakoitsija polttaa noin 13 savuketta päivässä, tarkoittaa tämä 364 tupakkaa kuukaudessa. Lopettamalla voi säästää pitkän pennin, jos yksi 20 savukkeen aski kustantaa noin viisi euroa. Vuoden säästöillä tekisi jo hulppean lomareissun.