5 keinoa päästä miljonääriksi – minkä tien sinä valitset?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Moni on varmasti jossain vaiheessa haaveillut siitä, minkälaista elämä olisi miljonäärinä. Brittiläinen The Sunday Times -lehti on nyt koonnut viiden kohdan vinkkilistan, jonka avulla omaa henkilökohtaista vaurautta voi lähteä aktiivisesti kartuttamaan.

Ensimmäinen vinkki on bestseller-kirjan kirjoittaminen. Hurjia myyntilukuja tahkoavat kirjat tuovat kirjoittajilleen tuntuvia rahasummia. Esimerkiksi Harry Potter -opusten kirjoittajan J.K. Rowlingin omaisuuden arvon kerrotaan olevan noin 520 miljoonaa puntaa.

Toinen hyvä reitti rikastumiseen on suositun ja koukuttavan mobiiliapplikaation luominen. Erilaisten pelien tekijät nettoavat tuotteillaan todella paljon rahaa. Esimerkiksi suositun Candy Crush Saga -pelin takana oleva King Digital Entertainment on tällä hetkellä vähintään 354 miljoonan punnan arvoinen, mutta arvo voi olla mahdollisessa yrityskaupassa moninkertainen.

Jos onnetar on puolellasi, myös lotossa voittamalla saa nimensä nopeasti rikkaimpien ihmisten listauksille. Tämän vuoden rikkaimpien britannialaisten listalla sijalta 835 löytyykin Euromillions-lotossa 108 miljoonaa puntaa voittanut Neil Trotter. Myös rahastosijoittamisen saralla menestyminen on hyvä tie rikkauksiin, sillä lehti kertoo muun muassa rahastonhoitaja Steven Heinzista, joka tienasi viime vuonna 50 miljoonaa muiden rahoja käsittelemällä.

Rikkaaksi voi päästä myös oman upean idean sijaan jonkun muun hyvää ideaa tukemalla. Brittilehden vinkkilistan viidennellä sijalla onkin start up -yrityksen rahallinen tukeminen. Jos oikein hyvä tuuri käy, niin sinulle saattaa käydä samalla tavalla kuin 18-vuotiaan Nick D’Aloision Summly-applikaatiota tukeneille sijoittajille. Summly-uutisapplikaatio myytiin Yahoolle 30 miljoonan punnan hintaan, josta 15 miljoonaa puntaa jaettiin sovellukseen sijoittaneiden kesken.