Suomalaismies jakaa koko elämänsä internetissä – kuvaa kaiken suorana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vlogaus, eli videoblogin pitäminen, on jatkuvasti yleistyvä harrastus myös Suomessa. Useimmat vlogaajat raportoivat kuulumisiaan melko satunnaisten Youtube-videoiden muodossa. Suomalainen Ari Kivikangas on kuitenkin toista maata.

Cybermanshow.fi
Cybermanshow.fi

Kivikangas kuvaa itseään jatkuvasti web-kameran avulla. Hän väittää olevansa kaiken aikaa internetissä. Arvostetun amerikkalaisen Vice-lehden haastattelema Ari kertoo aloittaneensa elämänsä livestream-dokumentoinnin noin neljä vuotta sitten oltuaan kolmen kuukauden ajan töistä vapaalla.

Mies kärsii epilepsiasta, eikä hän poistu nykyään lainkaan kotoa. Aria ei nähdä koneen äärellä ainoastaan silloin, kun hän hakee epilepsialääkkeensä tai masturboi – vaikka myös jälkimmäisen hän hoitaa ilmeisesti toisinaan kameran edessä.

Cyberman-nimellä internetissä esiintyvän suomalaismiehen livestreamilla on noin 125 vakituista seuraaja, ja hänen Facebook-sivullaan on 500 fania. Koko elämänsä koneen äärellä viettävästä ihmisestä ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen määritelmä sosiaalinen. Ari kuitenkin kertoo olevansa erittäin avoin ja sosiaalinen henkilö – ja jopa avautuvansa internetissä yksityisistä asioistaan, kuten seksuaalisuudestaan.

– Sanon kaiken, mitä ajattelen. Olen myös kertonut ihmisille suurin piirtein kaiken henkilökohtaisesta historiastani. En ihan kaikkea, mutta lähestulkoon. Olen esimerkiksi kertonut yleisölleni ottaneeni toiselta mieheltä suihin. Olen biseksuaali, ja hän tuli luokseni, joten otin häneltä suihin, Ari kertoo.

Muiden ihmisten vlogeista tai niin kutsutuista lifecasting-lähetyksistä Ari Kivikangas ei ole omasta harrastuksestaan huolimatta kiinnostunut. Hänen mukaansa suurin osa muista suoraa videokuvaa elämästään internetissä jakavista ihmisistä suhtautuu harrastukseensa vain vitsinä.