Kuoleman eläinpuiston järkyttävät kuvat – silkkaa eläinrääkkäystä Indonesiassa

Ohhoh! · Stara.fi

Villieläinten pitämistä vangittuna eläintarhoissa ja merieläinpuistoissa ei voida perustella millään inhimillisellä seikalla. Poikkeuksen tekevät korkeintaan uhanalaiset lajit, jotka lisääntyvät eläintarhoissa. Yhdysvalloissa on viime aikoina vaadittu Sea World -merieläinpuistojen sulkemista.

Länsimaissa eläintarhojen asukeista pidetään yleisesti melko hyvää huolta, mutta esimerkiksi Aasiassa tilanne on täysin toinen. Nyt Indonesiassa sijaitseva maan suurin eläinpuisto The Surabaya Zoo on noussut surulliseksi malliesimerkiksi eläinten suoranaisesta kidutuksesta. Lehdistössä puisto on nimetty Kuoleman eläinpuistoksi, ja kuvamateriaalin perusteella ansaitusti.

The Telegraph -lehden mukaan eläimiä pidetään ilman ruokaa ja terveydenhuoltoa pienissä ja likaisissa häkeissä ja aitauksissa. Kuoleman eläinpuisto -nimitys tulee siitä, että arviolta 25 eläintä kuolee joka kuukausi hoidon puutteeseen. Harvinaiset kuolleet eläimet muutetaan rahaksi pilkkomalla ne palasiksi ja myymällä mustan pörssin markkinoilla.

Mikäli olet suuntaamassa lähiaikoina Aasiaan, esimerkiksi Kiinaan, Thaimaahan, Malesiaan tai Indonesiaan, kannattaa eläintarhat jättää ihan periaatteesta väliin. Samoin kuin myös kaduilla ja temppeleissä ihmisten poseerauksia varten olevat eläimet liskoista tiikereihin.