Kiireisen pukumiehen pakkohankinta – kravattisolmuautomaatti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valkokauluksiset miehet joutuvat pukeutumaan päivittäin kravattiin, kauluspaitaan ja pikkutakkiin sekä puvunhousuihin. Jotta lopputulos olisi siisti ja asianmukainen, tulee kravatin solmun olla oikein tehty. Yleensä kravatteja harvemmin pitävät ovat solmun kanssa ongelmissa kaikkien mahdollisten juhlapäivien aamuina.

YouTube
YouTube

Kravatin ohuemman pään on tarkoitus liukua solmun sisällä siten, että kravattia on mahdollista kiristää ja löysentää. Nyt verkkovideolla esitellään kone, joka tekee kravattisolmun automaattisesti. Vaikka vekotin on hieman kömpelön näköinen, suoriutuu se tehtävästään hienosti.

Japanilainen video esittelee laitteen toiminnan käytännössä. Yleisimmät kravateissa käytettävät solmut ovat englantilainen ja ranskalainen. Englantilainen kravattisolmu on suipompi, ja se sopii yleensä kapeampiin kauluksiin. Solmu ei saa olla liian tiukka, koska se näyttää tällöin epäsiistiltä.