Ministeriö ei tiedä miksi alkoholituonti kasvaa – sivullinen säästi valtiolle miljoonia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka alkoholituotteiden matkustajatuonti Virosta on ollut räjähdysmäisessä kasvussa jo vuosia. Viime vuonna alkoholiveron nostaminen kiihdytti tuonnin peräti 21 prosentin räjähdysmäiseen kasvuun. Pelkkä kasvu oli vuoden jokaisena päivänä keskimäärin 46.372 litraa.

Länsiväylä-lehti uutisoi 10. huhtikuuta, että Jutta Urpilaisen johtamassa valtionvarainministeriössä ei tiedetä miksi alkoholijuomien tuonti Virosta on kasvanut. Kaikki muut suomalaiset kuitenkin tietävät, että syy on alkoholiverossa. Todennäköistä on, että ministeriö on parhaillaan palkkaamassa huippukallista konsulttiryhmää selvittämään matkustajatuonnin kasvun syytä.

Nyt joku sivullinen on kuitenkin päättänyt säästää Suomen valtiolta ja veronmaksajilta miljoonien konsulttipalkkiot. Hän on nimittäin laatinut ilmaiseksi konsulttityönä selonteon matkustajatuonnin kasvun syistä. Ytimekkäässä kirjelmässä todetaan syyksi ”Viina on Virossa halvempaa ja sitä saa maitokaupoista”.

Facebook
Facebook