Tutkimus vahvisti: Blondit eivät ole muita tyhmempiä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Moni vaaleahiuksinen on varmasti joskus saanut kuulla erilaisia blondivitsejä hiustensa värin johdosta. Stereotyyppisesti blondien ajatellaan olevan muita ihmisiä vähempiälyisiä. Nyt asiaa on tutkittu yhdysvaltalaisessa yliopistossa.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Stanfordin yliopiston tutkijat saivat ei-niin yllättäen selville, että ihmisen hiusten värillä ei ole minkäänlaista yhteyttä älykkyyteen tai persoonallisuuspiirteisiin. Tutkimustulokset julkaissut Natural Genetics -julkaisu kertoo, että tutkijat paneutuivat aiheeseen DNA:ta tutkimalla. Esimerkiksi bruneten ja blondin DNA:ssa on vain yksi erilainen yksityiskohta, joka ilmenee eri värisinä hiuksina.

Professori David Kingsley kertoo julkaisulle, että hiusten väriin vaikuttava geneettinen piirre ei vaikuta mihinkään muun kehonosan biologiaan. Tutkijat saivat myös selville, että vaaleiden hiusten ja sinisten silmien välillä ei ole mitään geneettistä yhteyttä. Vaaleat hiukset eivät siis ole geneettisesti yhdistettävissä mihinkään muuhunkaan tiettyyn silmien väriin.