Jättimäinen WTC-torni tyhjillään – yritykset eivät halua taloon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New York Cityssa sijainneet kaksi WTC-tornia romahtivat 11. syyskuuta vuonna 2001. Yhä edelleen kiistellään siitä joutuivatko romahdukset lentokoneen törmäyksistä, vai räjäytettiinkö tornit tahallaan. Joka tapauksessa niiden tilalle on parhaillaan rakentumassa uusi One World Trade Center -pilvenpiirtäjä.

wtc_memorial.png

Uutta tornia on rakennettu kymmenen vuotta, ja sen on tarkoitus avata ovensa tämän vuoden loppuun mennessä. Valitettavasti Manhattanilla sijaitsevaa monumenttia ei arvosteta kovinkaan paljon ainakaan bisnesmaailmassa, sillä toistaiseksi ainoastaan neljä yritystä on päättänyt asettua torniin.

Mashable-nettisivuston mukaan New York Cityn korkein rakennus suunnittelee nyt vuokrien pienentämistä kymmenellä prosentilla. Yksi neliöjalka maksaa vain 69 dollaria aiemman 75 dollarin sijaan. Toisin sanoen yksi neliömetri maksaa noin 560 euroa vuokraajalleen.

Uuden tornin rakentaminen on maksanut neljä miljardia dollaria. Kerroimme taannoin, kuinka New Yorkin asukkaat ovat kertoneet kuulevansa World Trade Centerin alueen läheisyydessä omituista huminaa. Äänien kerrotaan kuuluneen ensimmäistä kertaa hurrikaani Sandyn aikoihin vuonna 2012. Tribeca Citizen -sivuston mukaan vaimeata hyräilyä muistuttava ääni kuuluu useimmiten tuulisen sään aikaan.