Vastakrampit olivatkin vauva – yllätyslapsi painoi neljä kiloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa naisista on huomaamattaan raskaana. Heille saattaa tulla vain pientä painonnousua ja kuukautiset jatkuvat tavallisesti. Olemme kertoneet yllätyslapsista ennenkin, ja jälleen julkisuuteen on noussut yksi tietämättään äidiksi tullut nainen.

Tavallisesti yllättäen lapsen saavat naiset hakeutuvat lääkärin vastaanotolle vasta synnytyksen käynnistyttyä ja suurten vastakipujen johdosta. Rebecca Oldham -nimisellä naisella krampit olivat äityneet niin pahaksi, että hänet jouduttiin kiidättämään sairaalan leikkaussaliin. Kaikkien yllätykseksi vatsassa oli neljäkiloinen vauva.

Vielä hurjemmaksi asian tekee se, että naiselle oli tehty aiemmin kolme erillistä tutkimusta, kaksi verikoetta ja kuusi raskaustestiä. Yksikään niistä ei osoittanut naisen olevan raskaana. Raskaus ilmeni vasta naisen nukutuksessa. Lääkärit herättivät Rebeccan ennen hätäsektiota ilouutisen kertoakseen. Lapsi oli naisen toinen ja hyvin onnellinen asia koko perheelle. Hänelle oli kerrottu aiemmin, ettei voisi saada enää jälkikasvua, The New Zealand Herald uutisoi.