Auton tankkiin virtsaaminen tulevaisuudessa arkipäivää?

Autot · Stara.fi

Sähköautojen markkinat ovat parin viime vuoden aikana olleet räjähdysmäisessä kasvussa erityisesti Tesla-autojen näyttävän esiinmarssin ansiosta. Tällä viikolla myös Audi kertoi suuntaavansa jatkossa voimavaroja sähköautoihin. Sähkö ei ole kuitenkaan ainoa uudenlainen autojen energiamuoto.

YouTube
YouTube

Koreassa tiedemiehet ovat nimittäin tehneet suunnitelman, jonka pohjalta on tarkoitus valmistaa ihmisen virtsasta energiansa saava auto. Jong-Sung Yun johtama tutkimusryhmä uskoo, että sähköautoissa käytettävä platina voidaan jatkossa korvata virtsasta saatavilla hiiliatomeilla. Toistaiseksi tekniikan arkipäiväiseen massatuotantoon saamisella on vielä monta mutkaa matkassa.

Tutkijoiden mukaan maailmassa tuotetaan joka päivä 10,5 miljardia litsaa ihmisvirtsaa. Autojen lisäksi samaa tekniikkaa toivotaan jatkossa sovellettavan myös esimerkiksi asunnoissa. Tähän mennessä virtsan voimalla on onnistuttu muun muassa käyttämään internetiä ja lähettämään tekstiviestejä. Kyse ei ole kuitenkaan mistään näpertelystä, sillä tutkimusta on mukana rahoittamassa Melinda ja Bill Gates Foundationin rahasto.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.