Florida ei olekaan onnellisuuden mekka

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Floridaa pidetään perinteisesti Espanjan aurinkorantojen ohella suosittuna maailmankolkkana, jonne voi mennä eläkepäivinään keräämään ryppyistä ja ruskeaa ihoa. Osavaltiossa on kokonaisia suomalaisalueita, joilla suomalaiset maanmiehet kohtaavat ja viettävät aikaansa tenniksen, golfin tai ilakoinnin parissa.

Aurinkoisesta säästä tunnettu Florida ei kuitenkaan ole onnellisuuden ja hyvinvoinnin kehto. Tuore selvitys nimittäin todistaa, että järvistään ja suoalueistaan tunnettu paratiisi on Yhdysvaltojen stressaantunein osavaltio. Alueen alakuloisuus johtuu korkeasta työttömyysasteesta, ja työttömyysasteen yhtenä syynä pidetään ihmisten alakuloisuutta. Lisäksi osavaltiossa kärvistellään maan pisimmistä työajoista, pitkistä työmatkoista ja sairausvakuutusten puutteista.

Floridan työttömyysaste on 11,3 prosenttia. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Suomen työttömyysaste oli viime kuussa 10,7 prosenttia. Floridan jälkeen Yhdysvaltojen stressilistalle nousivat Georgia, New Jersey, California ja Nevada. Kyselyn toteutti US Census’ American Community Survey, eli Yhdysvaltain väestönlaskentavirasto ja siitä uutisoi Time.