Tupakointi halutaan kieltää kaikilta 2000-luvulla syntyneiltä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ensin tupakointi kiellettiin ravintoloissa, sitten se kiellettiin työpaikoilla. Aika ajoin on myös väläytelty parveketupakoinnin ja autossa sauhuttelun kieltämistä. Britannian tavoitteena on tehdä maasta savuton seuraavan 20 vuoden aikana.

Brittiläiset lääkärit äänestivät hiljattain lakialoitteesta, jossa kiellettäisiin kaikkien vuoden 2000 jälkeen syntyneiden tupakoiminen. Ajatus lähti liikkeelle British Medical Associationin vuosikokouksesta. The Guardianin mukaan lääkärit aikovat saada aloitteensa läpi maan hallituksessa, jotta tupakoiminen kiellettäisiin kaikilta 14-vuotiailta ja sitä nuoremmilta.

Järjestö on aiemmin ollut myötävaikuttamassa julkisilla paikoilla tapahtuvan tupakoimisen kieltämistä. Ideana on teini-ikäisenä aloitettavan tupakoimisen minimoiminen. Mikäli teini polttaa tupakkaa, jatkaa hän 80 prosentin todennäköisyydellä turmiollista tapaa myös aikuisiälle riippuvuuden muodossa. Teini-ikäisenä savukkeiden imemisen aloittaneilla on kolme kertaa suurempi riski sairastua tupakoinnista aiheutuviin syöpäsairauksiin.