CNN-toimittaja Israelissa: ”Roskasakkia” – siirrettiin heti toisiin tehtäviin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutistoimistot raportoivat parhaillaan Israelin hyökkäyksestä Gazaan, jonne tehdyissä pommituksissa on kuollut pääasiassa siviilejä, kuten naisia, lapsia ja jopa kokonaisia perheitä. Samaan aikaan israelilaiset perheet kokoontuvat läheisille kukkuloille piknikille ja hurraamaan Gazaan iskeytyville pommeille.

Twitter
Twitter

Maailman arvostetuimman uutistoimisto CNN:n naistoimittaja Diana Magnay oli vielä muutama päivä sitten raportoimassa tilanteesta Israelissa, kun hän katsoi parhaaksi välittää rehellisen mielipiteensä tapahtumista henkilökohtaisella Twitter-tilillään CNN-uutisten sijaan. Hän sai tarpeekseen, kun israelilaiset uhkailivat kuvausryhmää sen työskennellessä.

– Israelilaiset Sderotin kukkuloilla kun pommit iskeytyvät Gazaan. He uhkasivat ”tuhota automme, jos sanoisimme väärän sana.” Roskasakkia, Diana Magnay kirjoitti Twitteriin.

Viesti poistettiin nopeasti, mutta se oli ehditty jakaa 240 kertaa ennen poistamista. Näin ollen viesti leviää edelleen. Perjantaina CNN kutsui toimittajan pois Israelista ja lähetti hänet sen sijaan Moskovan kirjeenvaihtajaksi. Lisäksi CNN pyysi julkisesti anteeksi kirjoitusta toimittajan puolesta. Tapaus on saanut kovasti huomiota sosiaalisessa mediassa, sillä uutiskanavan epäillään kaunistelevan totuutta uutisissaan.

Myös toinen amerikkalainen uutiskanava NBC kutsui viime viikolla toimittajansa Ayman Mohyeldin kotiin Gazasta tämän paljastettua Twitterissä, että Israel tappoi neljä lasta hänen hotellinsa lähistöllä. Toimittajien yksityiset Twitter-uutisoinnit eivät ole olleet uutistoimistojen linjausten mukaisia, joten toimittajat siirrettiin toisiin tehtäviin. CNN ja NBC eivät ole suostuneet kommentoimaan tapauksia enemmälti.