Nukkevauvan penis suututti vanhemmat: ”Saa voimaan pahoin”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

1990-luvulla lapsuuttaan viettäneet saattavat muistaa televisiossa mainostetut vauvanuket, jotka ”virtsasivat” vaippoihin tai pottaan. Nyt hieman samankaltainen lelu on herättänyt raivoa amerikkalaisten vanhempien keskuudessa.

Toys'R'Us
Toys’R’Us

Toys ”R” Us -lelukauppaketjun myymä You & Me Mommy Diaper Boy Doll -nuken kerrotaan itkevän kastellessaan vaippansa. Tämän lisäksi lelu on anatomisesti oikeaoppinen, mikä tarkoittaa käytännössä sitä että nukella on penis. Tämä yksityiskohta on nyt suututtanut vanhemmat, joiden mukaan asiasta olisi pitänyt varoittaa lelun pakkauksessa.

– Pienille tytöille ei pitäisi näyttää tällaista. Leluja valmistava yhtiö saa minut voimaan pahoin, valitti eräs äiti.

SheKnows.com-sivustolle kirjoittava Monica Beyer on ottanut tapaukseen kantaa. Hän ei näe ongelmaa vauvanuken peniksessä. Sen sijaan hän näkee huolestuttavana kehon luonnolliseen osaan liitttyvän paniikin.

– Jos lapsi osoittaa ihmettelee osaa jota hänellä ei ole, vanhemman pitäisi sanoa suoraan mikä se on, Monica kommentoi.

– Nukke ei aiheuta harmia. Paljon harmillisempaa on pitää vauvanukkea järkyttävänä tai seksuaalisena sen vuoksi, että sillä on penis, kirjoittaja toteaa.