Suomalaisturistin järkyttävä raportti Indonesian Kuoleman eläinpuistosta: ”Kidutusta!”

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Indonesian maine suomalaisten matkailukohteena on viime vuosina ollut noususuhdanteessa, sillä maan aurinkorannat vetävät puoleensa erityisesti surffausta harrastavia turisteja. Maan turismin kulissit kätkevät kuitenkin taakseen synkkääkin synkemmän todellisuuden. Surabayan eläinpuiston.

Stara raportoi ensimmäisen kerran toukokuussa tästä ”Kuoleman eläinpuistosta”. Nyt siellä ovat päässeet käymään myös suomalaisturistit Otto Lilja ja Alex Aalto. Miehet kirjoittivat kokemastaan Rantapallon blogiinsa järkyttävän kuvaraportin, jossa he paljastavat miten eläimiä kidutetaan ja muuten kohdellaan kaltoin eläintarhan helvetillisissä olosuhteissa.

– Harvoin jäämme sanattomiksi. Päivän jälkeen Surabayan eläintarhassa olo oli kirjaimellisesti tyhjä ja toivoton. Kuinka julma voi ihminen olla? Miten saada loppu tälle kaikkia eläinoikeuksia räikeästi rikkovalle kärsimykselle ja kurjuudelle? Otto Lilja ihmettelee blogissaan.

Tässä alla vielä toukokuussa julkisuuteen päätynyttä kuvamateriaalia.

The Telegraph -lehti uutisoi aiemmin, että Kuoleman eläinpuistossa arviolta 25 eläintä kuolee joka kuukausi hoidon puutteeseen. Harvinaiset kuolleet eläimet muutetaan rahaksi pilkkomalla ne palasiksi ja myymällä mustan pörssin markkinoilla. Verkossa on parhaillaan käynnissä adressi eläintarhan sulkemiseksi.

Mikäli olet suuntaamassa lähiaikoina Aasiaan, esimerkiksi Indonesiaan, Kiinaan, Thaimaahan, Malesiaan tai Indonesiaan, kannattaa eläintarhat jättää ihan periaatteesta väliin. Samoin kuin myös kaduilla ja temppeleissä ihmisten poseerauksia varten olevat eläimet liskoista tiikereihin.