Asunnottomat häädetään sillan alta – rotanmyrkkyä tilalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Teollisuusmaissa köyhillä ihmisillä on huomattavasti vähemmän varallisuutta kuin kansalaisilla keskimäärin. Mikäli hyvinvointivaltiossa lukeutuu köyhien kastiin, saattaa rahattomuus lopulta johtaa syrjäytymiseen ja kodittomuuteen, koska varattomuuden vuoksi jää paitsi tavallisten ihmisten perustoimista ja asioista.

YouTube
YouTube

Yhdysvalloissa New Orleansissa on yhteisö, jossa yhden moottoritiesillan alla asuu yhteensä 150 koditonta. Pienen kylän kokoisessa yhteisössä on eri elämäntilanteiden takia asunnottomaksi jääneitä ihmisiä, eikä heillä ole yksinkertaisesti muuta paikkaa, minne mennä. Osa on varmasti lyönyt elämässään läskiksi omien virheidensä takia, mutta joukossa on myös suurella epäonnella varustettuja kodittomia.

New Orleansin kaupunki pakottaa kuitenkin kodittomia poistumaan suojastaan. Ihmiset ovat rakentaneet sillan alapuolesta oman telttakylänsä. Muun muassa kirkko on ryhtynyt auttamaan kodittomien uudelleensijoittamista erilaisten kotiuttamisprojektien avulla. Hekään eivät pysty auttamaan mielenterveysongelmista kärsiviä kadun ihmisiä. Asunnottomat häädetään rottaongelmien vuoksi.