Mitä sinä teet aamiaisella? Tämä nainen ei takuulla tee samaa

Ruoka · Tim Isokivi

Olemme toisinaan uutisoineet taiteilijoista, jotka käyttävät töidensä materiaaleina perinteisten tarvikkeiden sijaan ruoka-aineita. Nämä ihmiset rikkovat omilla kekseliäillä tavoillaan rajoittuneita käsityksiä siitä, mitä taiteen piiriin voi luokitella.

New Yorkissa asuva Jessica Siskin esittelee Instagram-sivullaan populaarikulttuurista ammentavia töitään, joissa vilisevät erilaiset populaarikulttuurista tunnetut hahmot, esineet ja asiat viimeisten vuosikymmenten ajalta. Erikoista töistä tekee niiden tekotapa. Mister Krisp -nimimerkillä esiintyvä taiteilija nimittäin käyttää teostensa materiaalina aamiaismuroja.

Aamiaistaiteen tekeminen alkoi puhtaana harrastuksena Jessicalle, joka työskenteli aikaisemmin design-laukkuja ja vaatteita valmistavalle Elizabeth and James -muotimerkille. Buzzfeed-sivuston mukaan nainen kuitenkin työskentelee nykyään itsenäisenä taiteilijana, sillä hän pystyy elättämään itsensä aamiaismuroteoksiaan myymällä.