Valtava 4D-vuoristorata rakenteilla – tässäkö ensi vuoden kohutuin huvipuistolaite?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuoristoradat ovat usein huvipuistokävijöiden suosikkilaitteita, koska niissä pääsee kokemaan todellista vauhdin hurmaa. Suomen tunnetuin vuoristorata on Linnanmäen vuonna 1950 rakennettu puurata. Yhdysvalloissa on jopa kokonaisia huvipuistoja, joissa on pelkästään vuoristoratoja.

YouTube
YouTube

Yksi hurjiin laitteisiin keskittyvä huvipuistofirma on Six Flags, jolla on ympäri Yhdysvaltoja yhteensä 40 huvipuistoa. Yksi näistä on Teksasin San Antoniossa sijaitseva teemapuisto. Puiston ensi kesän vetonaula on nyt paljastettu. Teksasin Six Flagsiin avataan näyttävä vuoristorata nimeltään Batman: The Ride.

Lepakkomiehen nimeä kantava 4D-vuoristorata on saman tyylinen kuin Helsingin Linnanmäellä oleva Kirnu. Batmanin kyyti vie vuoristorata-ajelun 37 metrin korkeuteen, eli lähes 12 metriä korkeammalle kuin suomalaisessa versiossa. Vuonna 2015 avattavasta Batman-vuoristoradasta on nyt julkaistu tietokoneella luotu esittelyvideo.