Ravintola kielsi ketsupin yli 10-vuotialta

Ruoka · Tim Isokivi

Vaikka markkinoilla tavataan nykyään mitä erilaisempia maustekastikkeita jokaisen makuun, on yksi kastike silti säilyttänyt ylivoimaisen suosionsa vuosikymmenten ajan. Tomaattisoseesta, etikasta, sokerista ja suolasta koostuvaa ketsuppia löytyy lähes jokaisen suomalaisen jääkaapista.

Kovimman luokan ketsupin ystävien kannattaa jatkossa vältellä Floridan Fort Myersissä sijaitsevaa Mad Fresh Bistro -ravintolaa. Kyseinen ravintola on nimittäin kieltänyt ketsupin käytön kaikilta yli 10-vuotiailta asiakkailta. Kyseessä on ravintolan omistajan ja kokin, Xavier Duclosin päätös.

– Minun burgerini sisältävät jo kastikkeen. Niihin ei ole järkeä lisätä enää makeaa kastiketta. Ketsuppi sopii joihinkin ruokiin, myönnän sen. Mutta se ei ole osa minun kulinaarista agendaani, Xavier Duclos perustelee päätöstään News-Press-uutissivustolle.

Ketsupin lisäksi myöskin suolapurkit loistavat poissaolollaan ravintolan pöydissä. Fox News -sivuston mukaan ihmisten suhtautuminen ketsuppikieltoon vaihtelee. Joidenkin mielestä kokilla on oikeus tarjoilla ruoan sellaisena kuin hän on itse sen tarkoittanut, toisille kielto puolestaan merkitsee tarpeetonta ruokaelitismiä. Xavier Duclos kuitenkin pysyy kannassaan.

– Me pyydämme teitä luottamaan meihin. Tiedämme mitä teemme! Osa Mad Fresh Bistro -kokemusta on kokkiin luottaminen ilman ennakkoasenteita siihen liittyen, mitä ruoka-annokseesi mielestäsi kuuluu, Xavier toteaa.