Maailman upein merinäköala? Talo rakennettiin jyrkänteen ulkopuolelle

Koti & Asuminen · Terhi Piiroinen

Unelmien koti tai vapaa-ajan asunto on usein merinäköalalla varustettu luksusluokan rakennus, jossa sielu ja ruumis lepäävät kaukana kiireestä ja kaupungin sykkeestä. Australainen pari sai kaipaamansa talon meren rannalle paikkaan, josta monet voivat vain haaveilla. Talo on rakennettu merinäköalan tarjoavan jyrkänteen ulkopuolelle.

Facebook
Facebook

Jos lähtee rakennushankkeeseen yhtä ennakkoluulottomasti kuin Modscape-arkkitehtitoimiston asiakkaat, voi luppotuloksena syntyä Cliff House -tyylinen kesäpaikka. Victorian rannikolle rakennetussa lasitalossa on viisi kerrosta ja sisäänkäynti kulkee katon kautta. Meren yläpuolella sijaitseva rakennus on vaatinut suuren insinöörityön onnistuakseen, mutta lopputulos on äärimmäisen kiehtova.

Koti on minimalistiseen tyyliin sisustettu ja luonto pääsee näyttämään asukkailleen parhaimmat puolensa lähietäisyydeltä – kuin omalta laajakuvakankaalta ikkunoiden kautta. Katolla olevalta parkkipaikalta pääsee alapuolella olevaan aulaan, keittiöön ja oleskelutilaan. Kolmannessa kerroksessa on kaksi makuuhuonetta ja yksi wc, ja kolmas makuuhuone sijaitsee toisessa kerroksessa kylpyhuoneen kera. Alin kerros on pyhitetty terassille, porealtaalle ja kesäkeittiölle.

Julkaisu käyttäjältä Modscape.