Mitä ihmettä? Mies soitti klassikkohitin ilmapalloilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Musiikillinen lahjakkuus antaa ihmisille mahdollisuuden luoda säveltaidetta kaikesta ympärillä olevasta materiasta. Toinen rummuttaa pöytään, joku kilisyttää juomalaseja ja kolmas hyräilee tuulikellon tahdissa. Andrew Huang on musiikin multitalentti.

YouTube
YouTube

YouTubessa suosiostaan nauttiva mies osaa luoda musiikkia tyhjästä. Nyt hän vastaa verkkovideolla haasteeseen, jossa Andrewia on pyydetty soittamaan Nena-yhtyeen vuonna 1983 julkaisema 99 Red Balloons -kappale pelkästään ilmapalloilla tuotettujen äänten avulla. Mies on soittanut jokaisen äänielementin erikseen ja editoinut setin yhteen kokonaiseksi kappaleeksi.

Ilmapalloilla soitetun kappaleen alkuperäinen saksalaisnimi on 99 Luftballoons, ja laulu sävellettiin alun perin vastustamaan ydinvoimaa. Alkuperäinen versio nousi ykkössijalle lähes kaikissa Keski-Euroopan maissa. Kappaleesta julkaistiin myös englanninkielinen versio, joka menestyi hyvin Kanadassa, Briteissä ja Etelä-Afrikassa.