Hanna laihdutti 50 kiloa – on nyt upea fitness-kaunotar: ”Se on elämäntapamuutos, ei dieetti!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Itsestään ja terveydestään huolehtiminen on monille huomattavan ylipainoisille ihmisille vieras käsitys, sillä aivan liian usein ylipaino pannaan ”isojen luiden” syyksi. Jokainen terve ihminen kykenee kuitenkin niin halutessaan laihduttamaan itsensä normaalipainoiseksi.

Blogbook.fi/marivalosaari/
Blogbook.fi/marivalosaari/

Kansainvälisesti kilpailuissa menestynyt fitness-kaunotar Mari Valosaari kertoo nyt BlogBookin blogissaan ystävästään Hanna Pusasta, joka onnistui muuttamaan koko elämänsä kertaheitolla. Aiemmin ylipainoinen nainen onnistui laihduttamaan peräti 50 kiloa, mutta asia ei jäänyt vielä siihen. Hanna nimittäin treenasi itsestään fitness-kaunottaren.

– Hanna on salaa haaveillut fitnesslavalle nousemisesta jo ainakin 10 vuoden ajan, mutta alkuperäinen painonpudotuksen aloittaminen lähti pelkästään siitä että hän halusi voida paremmin. Ulkonäköseikat tulivat kaupanpäälle. Hän alkoi pudottelemaan painoaan ihan itsekseen, seuraili alan lehtiä ja tv ohjelmia, kokeili erilaisia treenejä ja ruokavalioita ja löysi sitä kautta itselleen sopivan elämäntavan ja paino alkoi pudota. Hän ei suinkaan tehnyt mitään puolenvuoden superdieettiä vaan 50 kilon pudotukseen on mennyt noin 5 vuotta aikaa, Mari Valosaari kirjoittaa blogissaan.

Lue koko kirjoitus tästä.

Laihduttamisen ja fitness-uran lisäksi Hanna opiskeli itsensä personal traineriksi. Perhe-elämä tai vuorotyö eivät olleet esteitä aktiiviselle kuntoilulle ja opiskelulle, kun asenne oli kunnossa.

– Hannalla on kolme lasta pojat 8 ja 6 vuotiaat sekä kolme vuotias tytär. Hän käy vuorotöissä ja on ahkera laittamaan ruokaa ja leipomaan ja hoitaa siinä sivussa myös kodin siivouksen sekä pyykinpesun. Hommaa riittää mutta siitä huolimatta hän löysi ajan käydä treenaamassa. Hanna käy lenkillä aamuisin ennen kuin lapset heräävät ja iltapäivällä vuorottelee salilla käynnin miehensä kans tai nuorin lapsista on mukana ja äiti ja isi treenaa yhdessä huolehtien vuoronperään lapsesta.

Hanna itse lähetti Valosaaren blogin välityksellä omat terveisensä terveemmästä elämäntavasta haaveileville.

– Ensimmäinen askel on lähteminen. Huono sää ei ole syy olla lähtemättä lenkille, huono päivä ei ole syy syödä kiloa suklaata. Omaa terveyttä täytyy vaalia, kukaan muu ei sitä tee kun sinä itse. Kun herkkuja ei syö päivittäin, niitä arvostaakin erilailla kun on niiden aika. Nauti liikunnasta ja puhtaasta ruuasta, älä tee siitä pakkoa. Se on elämäntapamuutos, ei dieetti, Hanna Pusa kertoo.