Riippumatto kahden kilometrin korkeudessa – ei heikkohermoisille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet extreme-lajeihin hurahtaneista hurjapäistä, joiden elämän suolana on uskomattomien ideoiden ja tempausten toteuttaminen. Nyt Alpeilla järjestettiin International Highline Meeting -festivaalit, mutta väki ei suinkaan nukkunut öitään tavanomaisessa teltassa tai leirintäalueella.

Pohjois-Italiassa sijaitseva Monte Piana on yli kahden kilometrin korkeuteen kohoava huippu. Festivaaleille majoittuneet ihmiset pääsivät viettämään yönsä upeisiin maisemiin kahden kielekkeen väliin vedetyn vaijerin varaan. Vaijeriin oli asennettu Ticket to the Moon -riippumattoja, jotka mahdollistivat äärimmäisen henkeäsalpaavan loikoilunautinnon. Wienistä kotoisin oleva valokuvaaja Sebastian Wahlhuetter ikuisti extreme-riippumattoilun upealle kuvakokoelmalle, josta on julkaistu parhaita paloja myös nettiin.

Ääriurheilua voi harrastaa monen eri lajin parissa, mutta tyypillisesti siihen kuuluu terveyden tai hengen asettaminen vaaralle alttiiksi. Yleisimpiä uhkarohkeiden ihmisten suosimia lajeja ovat vuorikiipeily ja base-hypyt. Tavallisesta urheilusta saa extremeä, kun siihen lisää yllättävän elementin. Esimerkkinä vedenalainen jääkiekko, jossa Suomi on voittanu aikoinaan jopa maailmanmestaruuden.