Vihkisormuksen hinta vaikuttaa avioeron todennäköisyyteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sanotaan, että timantit ovat tyttöjen parhaita kavereita. Moni nainen haaveileekin vasempaan nimettömäänsä sormusta, joka sokaisee kaikki häikäisevällä ulkonäöllään. Sormus on symboli ikuisesta liitosta, mutta nyt se on joutunut tutkijoiden pöydälle suurta aviolittoselvitystä varten.

Emoryn yliopisto vertaili 3.000 pariskunnan vihkisormuksia ja heidän avioliittojensa pituuksia. Tulokset olivat yllättäviä, sillä mikäli sormukseen oli käytetty vähemmän kuin 1.600 euroa, oli avioeron mahdollisuus pienempi kuin niillä, joiden sormus maksoi tätä summaa enemmän. Sama päti seremonian kustannuksiin, ja ikuisempaan rakkauteen pääsivät he, joiden vihkiminen oli budjetiltaan vaatimattomampi.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että yli 15.500 euroa häiden järjestämiseen käyttäneet pariskunnat erosivat peräti 3,5 kertaa enemmän kuin pienellä rahalla juhlineet. Tutkijat olettavat, että taloudelliset paineet ja stressi ovat vaikuttaneet liittoon alusta saakka tuhoisasti, Today-lehti raportoi. Toisaalta, tärkeintähän avioliitossa ja sen solmimisessa on rakkaus – kaikki muu on ekstraa.