Pöllö nautiskelee pään rapsutuksista – ihastuttava näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pöllöjä on jo pitkään pidetty kansanperinteen mukaan viisaina eläiminä. Suomessa pöllöt ovat edustaneet ennen muinoin jopa paholaista, ja lintujen silmiä on syöty hämäränäön parantamiseksi. Pöllön sydän on sen sijaan tuonut rahaa, metsästysonnea ja sodassa rohkeutta.

YouTube
YouTube

Nyt verkkovideon pääosaan nousee Staran lukijoille jo aiemminkin esitelty kirkupöllönen nimeltään Kuu. Japanilaisen omistajansa kädelle mahtuva lintu on tähdittänyt jo useita videoita saavuttaen uskollisen faniryhmän, mutta nyt Kuu nautiskelee pään rapsutuksista silmät ummessa. Antaumuksella päähieronnasta heräävä Kuu räväyttää yhtäkkiä suuret silmänsä auki ja huomaa, että on jälleen kerran joutunut videon tähdeksi.

Pöllöt ovat erityisen suloisia siksi, että niiden pää näyttää isolta muuhun sulkien peittämään vartaloon verrattuna. Pöllönmunan ja sydämen keitoksesta tehdyllä juomalla uskottiin aikoinaan olevan parantavaa vaikutusta alkoholismiin, kaatumatautiin ja hinkuyskään. Suomessa on kymmenen pesivää pöllölajia.