Tupakoitsijan keuhkot esiteltiin – oksettava näky

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tupakoimisen lopettamiseen on olemassa lukuisia keinoja ja korvikehoitoja. Ilman tiukkaa päätöstä ja itsekuria ei lopettaminen onnistu välttämättä edes hypnoosin, akupunktion tai nikotiinipurukumin avulla. Tupakointia ei tarvitse lopettaa kerralla, mutta jo huomattava vähentäminen auttaa keuhkojen hyvinvoinnin palauttamista.

Tupakoiminen on typerää monestakin eri syystä, eikä tavan tuottama mielihyvä voi koskaan voittaa lopettamisen myönteisiä vaikutuksia. Nyt Vine-palveluun on julkaistu video, jolla nähdään kahdet eri keuhkot. Toiset ovat terveet ja toiset kuuluvat tupakoitsijalle.

Kuten arvata saattaa, ovat videolla nähtävät mustat, pienet ja kurttuisen keuhkot syöpäkääryleen imeskelijän. Kaikki tietävät, että tupakointi on vaarallista, mutta useimmille ihmisille se on muodostunut rutiininomaiseksi tavaksi, josta on vaikea päästä eroon.

Mikäli ei ole huolissaan savukkeiden aiheuttamista terveysriskeistä, kannattaa ottaa huomioon tupakoimisen haitalliset vaikutukset ulkonäölle. Tupakka vanhentaa ja aiheuttaa rupsahtaneisuutta. Sen lisäksi hampaista tulee keltaiset ja hengitys haisee pahalta. Se saa myös sormet ja kynnet keltaiseksi.

Jos keskimääräinen tupakoitsija polttaa noin 13 savuketta päivässä, tarkoittaa tämä 364 tupakkaa kuukaudessa. Lopettamalla voi säästää pitkän pennin, jos yksi 20 savukkeen aski kustantaa noin viisi euroa. Vuoden säästöillä tekisi jo hulppean lomareissun.