Sriracha-fanien pelastus – pikkupullo avaimenperäksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa ja muualla maailmalla voittokulkua parhaillaan suorittava chilikastike Sriracha on alun perin kotoisin Thaimaasta. Kukkokastikkeeksi kutsuttu chilikastike on paksumpaa kuin Tabasco, mutta maultaan miedompaa. Se valmistetaan chilin lisäksi valkosipulista, etikasta, sokerista ja suolasta.

Nyt kukkokastikefanit eivät joudu pulaan edes ravintoloissa aterioidessaan, sillä markkinoille on tuotu minikokoisia maustepulloja. Ne kulkevat omistajansa mukana avaimenperänä, ja tuotteen nimi on Sriracha2Go. Avaimenperäpullon voi täyttää kotona isommasta satsista, joten kyseessä ei ole kertakäyttöinen hankinta.

Lukuisten suomalaistenkin tulisen ruoan ystävien suosima Sriracha-chilikastike on ollut viime aikoina runsaasti otsikoissa. Huy Fong Foodsin valmistaman kastikkeen tuotanto oli taannoin vaarassa, kun Kalifornian Irwindalen asukkaat halusivat sulkea kaupungissa sijaitsevan tehtaan hajuhaittojen vuoksi.