Mustan pörssin tupakassa ihmisen ulostetta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tupakointi ei tunnetusti ole järin terveellinen tapa. Savukkeen savu sisältää noin 4.000 kemikaalia, joista noin 50 tiedetään varmuudella aiheuttavan syöpää. Pimeiltä markkinoilta saatava tupakka saattaa kuitenkin sisältää vielä jotain ällöttävämpää.

Pimeän tupakan myynti on lisääntynyt Iso-Britanniassa, jossa sitä kaupitellaan Metro-lehden mukaan muun muassa pubeissa, yökerhoissa ja vedonlyöntipaikoissa. Ex-rikospoliisi Will O’Reillyn mukaan nämä savukkeet eivät välttämättä edes sisällä oikeaa tupakkaa, mutta saattavat sen sijaan sisältää esimerkiksi rotan ja ihmisen ulostetta.

Will O’Reillyn mukaan niin kutsutun mustan pörssin tupakan on todettu sisältävän myös monen sortin myrkyllisiä aineita. Iso-Britannian kuntaliitto LGA on kehottanut kansalaisia miettimään kahdesti ennen kuin ostavat savukkeita pimeiltä markkinoilta. Skeptikot ovat tosin epäilleet poliisin esittäneen ulosteväitteen vain saadakseen tupakan mustan pörssin kaupan vähenemään.