Valtava Disneyland Kiinaan – rakentaminen maksaa 3 550 000 000 euroa

Matkailu · Tim Isokivi

Walt Disneyn nimeä kantavat teemapuistot ovat lapsiperheiden unelmien matkakohteita. Kalifornian Anaheimissa sijaitseva Disneyland on itsensä Walt Disneyn ideoima paikka. Samalla konseptilla on rakennettu puistoja myös Floridaan, Tokioon, Hong Kongiin ja Pariisiin.

YouTube
YouTube

Seuraava puisto avataan Kiinan suurimpaan kaupunkiin, Shanghaihin. Vuonna 2016 avataan yksi maailman suurimmista huvipuistoista, kun Shanghai Disney Resort valmistuu yleisön ihmeteltäväksi. Huikealla 3,55 miljardin euron budjetilla toteutettu Disney-kompleksi kattaa likimain neljän neliökilometrin kokoisen alueen.

Matkailukohde muodostuu Disneyland-huvipuistosta sekä hotelli- ja virkistysalueesta. Walt Disney Company omistaa puistosta 43 prosenttia, ja loput alueesta on Kiinan valtionomisteisen Shanghai Shendi Groupin omistuksessa.

Kyseessä on Aasian kolmas Disney-aiheinen lomanviettopaikka. Puistoon tulee muun muassa Pirates of the Carribbean -teema-alue ja maailman suurin Tuhkimon linna. Toinen majoitusalueen hotelleista rakennetaan Toy Story -tyyliin, mikä on myös ainutlaatuista.