Rottakoe paljasti miksi miehet pitävät alusvaatteista: ”Ejakuloivat nopeammin”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset yhdistävät kauniit alusvaatteet hyvään seksiin ja nyt on käynyt ilmi, että rotat eivät tässä suhteessa eroa ihmisistä. Montrealin yliopistossa tehtiin tutkimus, jossa opiskeltiin rottien seksuaalisia mieltymyksiä ja tulokset olivat yllättäviä.

Kokeessa oli kaksi kiimassa olevaa tyttörottaa. Toiselle puettiin pieni nahkatakki päälle ja toinen jäi ilman takkia. Kun poikarotta laitettiin häkkiin kummankin rotan kanssa tutkijat huomasivat, että se kävi selkeästi vikkelämmin nahkatakkisen rotan päälle ja ejakuloi nopeammin.

Koe tehtiin vielä uudestaan niin, että häkissä oli monta tyttörottaa ja yhdellä oli yllään nahkatakki. Poikarotta valitsi tässäkin tapauksessa puetun rotan, vaikka valinnanvaraa olisi ollut enemmän. Tutkimuksessa mukana ollut psykologi Gonzalo R. Quintana Zunino kommentoi tulosten perusteella, että myös eläimet yhdistävät tietyt tekstiilit seksuaalisuuteen aivan kuin ihmisetkin.

– Rotat oppivat, että aina kun heidän partnereillaan oli takki päällä, he pääsevät parittelemaan. Sama pätee siihen, mitä naisten seksikkäät alusvaatteet viestivät miehille, Zunino kertoo Livescience-julkaisulle.