Venäläismedia: Suomen poliisi käyttää poroja!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Venäjän poliisi on alkanut Russia Today ja Izvestia -verkkolehtien mukaan vakavasti harkita porojen käyttämistä tundralla pitkillä matkoilla. Poliisien mukaan poroilla on varmempi matkata pitkiä matkoja kuin esimerkiksi moottorikelkalla, joka voi hyytyä kesken matkan.

Verkkolehti kertoo kuitenkin virheellisesti, että venäläiset ovat ottamassa mallia siitä, miten Suomessa jo nyt toimitaan. Verkkolehdet uutisoivat miten Venäjä alkaa hyödyntää poroja poliiseina samalla tavalla kun niitä hyödynnetään Suomessa. Lehtien mukaan Suomen Lapissa poroja käytetään poliisipartioinnissa ja rikollisten kiinniottamisessa. Todellisuudessa Suomessa porot toimivat vain poliisin maskotteina.

Russia Todayn artikkelikuvassa nähdään suomalainen poliisi poron kanssa. Myös Britannian yleisradio BBC on uutisoinut Suomen poliisiporoista. Lähteenä on käytetty Russia Today -lehden artikkelia. Todellisuudessa Suomen poliisiporo on Lapin poliisilaitoksen liikenneporopoliisi Maija, jota on käytetty aikoinaan vain edustustehtävissä. Maija-poro on kuollut vuonna 2011 jäädessään auton alle.