Näin Yhdysvalloissa: Perhe ja Joulupukki aseistautuneena joulukortissa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Georgialainen asekerho on ilmoittanut nettisivuillaan kampanjasta, jossa perheen pienimmillä on mahdollisuus tavata aseistettu Joulupukki kerhon ampumaradalla. Perhe voi lapsineen ottaa Joulupukin kanssa yhteiskuvan, jossa kaikilla perheenjäsenillä on oma ase kädessään.

joulupukki13122014b

joulupukki13122014a

Nettisivujen mainoskuvassa Joulupukki pitelee käsissään AK-47 -asetta ja toivottaa hyviä joulupyhiä kaikille. Paikallinen uutiskanava WSB-TV on kertonut yrityksen kampanjasta uutislähetyksessään ja heidän haastattelemat ihmiset eivät pitäneet asekerhon joulutempausta millään tavalla erikoisena.

Yhdysvaltalainen asekulttuuri on monien mielestä mennyt liian pitkälle. Aseiden ihannointi on pöyristyttänyt monia kampanjan nähneitä ja joulutempausta on vaikea uskoa todeksi. Daily Mail -lehden mukaan vastaavanlaiset asekampanjat ovat etenkin Yhdysvaltain eteläisissä osavaltioissa yleisiä. Eurooppalaiset eivät ehkä pitäisi aseita ja joulunviettoa yhtä yhteensopivana yhtälönä.