Järkyttävät kuvat suomalaiselta lähiruokatilalta

Ohhoh! · Stara.fi

Suomalaiset ovat viime aikoina innostuneet suosimaan aikaisempaa enemmän lähiruokaa, sillä monet kuluttajat ovat kiinnostuneita siitä mistä tilalta mikäkin liha on peräisin. Oikeutta eläimille -yhdistys on samaan aikaan pyrkinyt paljastamaan joillain tiloilla tapahtuvia epäkohtia.

Nyt Oikeutta eläimille on julkaissut Eläintehtaat.fi -sivustolla uutta materiaalia, joka on kuvattu salaa eri sika- ja nautatiloilta ympäri Suomea. Materiaali osoittaa, että lähiruoka-termin käyttäminen ei takaa eläinten kannalta parempia oloja. Tällä kertaa julkaistu materiaali on peräisin sikalasta Huittisissa ja pienteurastamon eläinkasvattamoista Kangasniemellä.

Sikala Kangasniemellä, elokuu 2014

Navetta Kangasniemellä, elokuu 2014

Kangasniemeläinen tila markkinoi tuotteitaan lähiruokana. Tilalta löytyi ahtaissa ja likaisissa oloissa eläviä sairaita eläimiä. Eräs sika kärsi pahasta peräsuolen ulosluiskahduksesta ja ripulista, eikä kyennyt pidättämään ulostustaan.

Muilla sioilla oli esimerkiksi purtuja häntiä, silmätulehduksia, isoja tyriä ja haavoja. Nautatiloissa osa eläimistä oli hyvin ahtaissa tiloissa, osa parteen kytkettyinä. Myös nautojen tilat olivat hyvin likaiset, osa karsinoista virtsan ja ulosteen peitossa.

Sikala Huittisissa, lokakuu 2014