Tässä se on! 100 punnan eli 135 euron kolikko – tätä ei kannata hukata

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

The Royal Mint aikoo painaa uudenvuoden kunniaksi 50.000 kappaletta 100 punnan kolikoita. Kolikon toiselle puolelle painetaan perinteitä kunnioittaen kuningatar Elizabethin kuva. Toiselle puolelle tulee ikoninen kellotorni Big Ben, joka on hiljattain uudelleen nimetty Elizabeth Toweriksi.

Kolikko on tehty Etelä-Walesissa ja se painaa 56 grammaa. Kolikko on ison arvonsa lisäksi myös kohtuullisen suurikokoinen ollessaan halkaisijamitaltaan neljä senttimetriä.

Kolikoista uskotaan tulevan suuri hitti ja niitä saa ostaa suoraan The Royal Mint -verkkosivuilta sadan punnan hintaan. Daily Mail -lehden mukaan kolikot käyvät normaalin rahan tavoin maksuvälineenä, mutta pienen painomäärän vuoksi niiden uskotaan jäävän keräilijöiden aarteiksi.