Kadulle ilmestyi jääkaappi – seuraus merkki ihmisten hyvyydestä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Belgialainen hyväntekeväisyysjärjestö Corvia on asentanut Brysselin keskustaan julkisen jääkaapin. Kadun varrella olevaan jääkaappiin on tuotu ruokia, joita kodittomat voivat käydä syömässä. Järjestön mukaan kaappi on auki ympäri vuorokauden.

YouTube
YouTube

Joulun aikaan hyväsydämiset brysseliläiset täyttivät kaapin erilaisilla jouluherkuilla. Sen sijaan, että ihmiset heittäisivät ylijääneitä ruokia roskiin, toimittavat he niitä julkiseen jääkaappiin. Järjestön mukaan ihmisten avuliaisuus on pitänyt kaapin ääriään myöten täynnä ja monet ovat olleet liikuttuneita ihmisten halukkuudesta auttaa vähempiosaisia.

Järjestö on kertonut, että julkisen jääkaapin toiminta on täysin kaupunkilaisten vastuulla. Corvian mukaan kuka tahansa voisi hakea kaapista itselleen ruokaa tai jopa halutessaan viedä kaapin mukanaan. Julkisen jääkaapin tärkeys on kuitenkin näyttänyt menneen ihmisten ahneuden edelle ja kodittomat ovat saaneet ruokaa sen kautta.

Julkiselle jääkaapille ei ole tehty ilkivaltaa ja se on toiminut tehokkaasti siinä käyttötarkoituksessa, johon se on tehty. Brysselin julkinen jääkaappi on toinen kahdesta kaapista Belgiassa. Ensimmäinen julkinen jääkaappi otettiin koekäyttöön Gentissä ja onnistuneen kokeilun ansiosta Brysseli sai oman kaappinsa.