Upporikas Bill Gates juo viemärivettä videolla – kova luotto uutuuskeksintöön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman rikkaimpien ihmisten joukkoon jo vuosikymmeniä lukeutunut Microsoft-miljardööri Bill Gates on viime vuosina antanut valtavasti rahaa hyväntekeväisyyteen ja muun muassa uusien ihmiskuntaa parantavien keksintöjen kehittämiseen. Toissavuonna hän lupasi 100.000 dollaria uudenlaisen kondomin keksijälle.

YouTube
YouTube

Parhaillaan verkossa leviää jo miljoonia katsojia saanut video, jossa Bill Gates juo vettä, joka oli viisi minuuttia aiemmin ulostevettä. Videolla upporikas miljardööri tutustuu Janicki Bioenergyn kehittämään Omniprocessor-laitteeseen, joka puhdistaa viemäriveden juotavaan muotoon ja lisäksi myös sähköksi. Keksintö soveltuu alueille, joissa ei ole nykyisin jätevedenpuhdistamoita. Todistaakseen keskinnön toimivuuden, Gates nauttii lasillisen vettä joka vielä viisi minuuttia aikaisemmin oli ihmisen jätettä.

– Se on vettä, toteaa Bill Gates videolla raikasta nestettä nautittuaan.