3-vuotias sai kävelykyvyn takaisin erikoispuvulla – rajatonta riemua

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Georgie Craig -nimisen pikkupojan huomattiin yksivuotiaana jäävän kehityksessä muita hänen ikäisiään jälkeen. Lääkärit totesivat, että Georgiella tulee olemaan vaukeuksia puhumisen kanssa ja hän ei tule todennäköisesti milloinkaan kävelemään.

Nyt poika on kolmevuotias ja hän on pystynyt ottamaan ensiaskeleensa Therasuitin avulla. Vanhemmat olivat kokeilleet fysioterapiaa ja alkoivat etsiä uusia vaihtoehtoisia hoitokeinoja, jolloin he löysivät Therasuit -nimisen apukeinon. Therasuit on alunperin Nasan kehittelemä apuväline avaruudesta palaaville astronauteille.

Puvun avulla astronautteja autetaan sopeutumaan maan painovoimaan ja aktivoimaan lihaksiaan uudelleen. Vanhemmat kuulivat, että pukua voisi kokeilla heidän poikansa tapauksessa, joten he päättivät antaa sille mahdollisuuden.

Daily Mail -lehti uutisoi, että Georgie sai otettua ensimmäiset askeleensa ilman tukea pidettyään Therasuitia päällään kolme kuukautta. Nyt kun pojan lihakset on saatu heräteltyä ja aktivoitua, hänen arvioidaan pystyvän kävellä ennen pitkään täysin ilman pukua tai muunkaanlaista avustusta.