Vuoristorata ei sovi heikkohermoisille – 100 km/h upeissa maisemissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Los Angelesissa sijaitsevassa huvipuistossa on yksi maailman pisimmistä, korkeimmista ja nopeimmista vuoristoradoista. Six Flags Magic Mountain -puistossa oleva Tatsu-vuoristorata ei sovellu heikkohermoisille, sillä korkeuksissa kiitävät vaunut saavuttavat jopa 100 kilometrin tuntivauhdin.

YouTube
YouTube

Eräs huvipuiston hurjapäisistä asiakkaista oli päättänyt lähteä vuoristorata-ajelulle. Jotta vauhdikkaasta kokemuksesta jäisi muistoja, oli mies kuvannut ajelunsa videolle GoPro-kameralla. Tatsussa kuvattu video on vähintäänkin jännittävää katsottavaa, sillä kuvakulma saa katsojan tuntemaan kuin olisi itse mukana vuoristoradassa.

Kun miehen videota katselee suurelta näytöltä, voisi melkein kuvitella olevansa vuoristoratasimulaattorissa. Kokemuksen kruunaa ympäriltä kantautuvat kauhun kiljahdukset, kun vaunut kiitävät hurjaa vauhtia läpi silmukoiden ja mutkien. Jokainen voi vain kuvitella, miltä tuntuisi olla oikeasti ajamassa Tatsulla, kun jo pelkästään video saa ihokarvat nousemaan pystyyn.