Venäläismies aikoo rakentaa Simpsonien talon Moskovaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaiseen perhe-elämään huumorin keinoin paneutuva Simpsonit on pisin yhtäjaksoisesti televisiossa esitetty piirrossarja. Sarjan suosio ei suinkaan rajoitu Yhdysvaltain rajojen sisäpuolelle, vaan sen huumori puree ihmisiin kaikkialla maailmassa.

Simpsonit asuvat tunnetusti Yhdysvaltalaisessa kuvitteellisessa Springfieldin kaupungissa, mutta pian perheen kodin tosielämän vastine saattaa ilmestyä Venäjälle. The Moscow Times -lehden mukaan nimettömänä pysyttelevä 35-vuotias venäläismies on perheineen rakentamassa Moskovan lähettyville kotia, joka tulee olemaan täydellinen kopio Sipsonien perheen talosta.

Talon rakennuttamisen arvioidaan maksavan viisi miljoonaa ruplaa, eli noin 67.000 euroa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun joku suunnittelee rakentavansa kopion Simpsonien kodista. Vuonna 1997 Fox ja Pepsi-yhtiöt rakennuttivat Nevadaan Simpsonit-tyylisen talon, jonka oli tarkoitus päätyä tuolloin järjestetyn kilpailun voittajan käyttöön. Sittemmin talo on kuitenkin remontoitu, eikä se enää muistuta kuuluisan televisiosarjan kotia.