Valvira kiistää olutmainosten sallimisen jakeluautoissa: ”Markkinointitempaus”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa uutisoitiin aamulla laajasti tapauksesta, jossa kotimainen panimo ilmoitti saaneensa viranomaisilta luvan pitää oluttölkkejään kuvaavat mainosteipit jakeluautojensa kyljissä. Tapaus aiheutti ihmetystä, sillä muut panimot ovat joutuneet poistamaan tai peittämään kuvat.

Sittemmin Valvira kiisti antaneensa Saimaan Juomatehtaalle luvan mainosten säilyttämiseen

– Lukuisat mediat ovat, ilmeisesti Saimaan juomatehtaan tiedotteen perusteella ja asiaa Valvirasta tarkistamatta, uutisoineet, että Valvira on antanut Saimaan juomatehtaan jakeluautoille luvan pitää mietoja alkoholijuomia mainostavat tarrat jakeluautoissaan. Tieto ei pidä paikkaansa. Kyseessä näyttäisi olevan panimon markkinointitempaus, joka näyttää menneen mediassa hyvin läpi, Valvira totesi tiedotteessaan.

Erikoista tilanteessa on, että yksikään panimo ei vienyt mainoskieltoa oikeuden vahvistettavksi, vaikka siitä koitui jopa satojentuhansien ylimääräiset kulut. Asiantuntijan mukaan Valvira ei voi kieltää mainoksia jakeluautoissa. Mainonnan eettisen neuvoston pääsihteeri Paula Paloranta kommentoi asiaa taannoin Kaleva-lehdessä.

– Käsitykseni mukaan uudet alkoholilain säännökset eivät estä tavaramerkin käyttöä jakeluauton kyljessä. Myös panimoiden hevosten loimet saavat pitää tavaramerkkinsä, Paula Paloranta totesi.