Nuorukainen leikkasi kätensä irti – syytti nettiriippuvuutta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinan Nantongissa asuvan nuoren miehen on raportoitu leikanneen oman kätensä irti yrittäessään päästä eroon nettiriippuvuudestaan. Pikku Wang -nimellä esiintyvän pojan äiti huomasi lapsensa kadonneen perheen kotoa keskiviikkoiltana. 19-vuotiaan pojan sängyllä oli viesti, jossa tämä totesi menneensä sairaalaan, ja pyysi äitiään olemaan huolehtimatta hänestä.

Poika oli poistunut kotoaan keittiöveitsen kanssa, ja meni lähialueella sijaitsevalle puiston penkille leikatakseen irti vasemman kätensä. Tämän jälkeen Wang tilasi itselleen taksin yliopiston sairaalaan jättäen verisen irtokätensä penkille. Viranomaiset löysivät käden, jonka lääkärit onnistuivat kiinnittämään myöhemmin takaisin.

Telegraph-lehden mukaan on kuitenkin epävarmaa, tuleeko käsi olemaan enää käyttökelpoinen. Wangin opettajan mukaan nuori mies leikkasi kätensä irti internet-riippuvuutensa vuoksi. Opettaja kertoo riippuvuuden tehneen pojasta äkkipikaisen ja varomattoman.

Länsimaisten ihmisten kuvaillaan usein olevan riippuvaisia teknologiasta ja sosiaalisesta mediasta. Vaikka väitteessä on varmasti perääkin, ei internet-riippuvuus ole esimerkiksi Suomessa läheskään niin paha ongelma kuin Aasian maissa. Esimerkiksi Kiinassa ”nettinarkkareiksi” kutsuttuja nuoria on jopa 24 miljoonaa, noin 14 prosenttia kaikista maan lapsista ja nuorista.

Pekingiläisessä internet-riippuvaisille suunnatussa vieroitushoitolassa työskentelevä sotilaspsykologi on jopa ehdottanut äärimmäisten keinojen käyttöönottoa maan nuorison nettiriippuvaisuuden kitkemiseksi. Hänen mukaansa internetin käyttö pitäisi keiltää alle seitsemänvuotiailta, ja nettikahviloissa kuuluisi olla 18 vuoden ikäraja.