Optinen harha venäläiskaupungin taivaalla – luonto osaa olla kaunis

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäjän Uralilla sijaitseva Tšeljabinskin kaupunki on ollut usein lehtien otsikoissa. Kuten Stara on aiemmin uutisoinut, on kaupungin yllä nähty usein valoilmiöitä ja viikko sitten kaupungissa satoi sinistä lunta. Tällä kertaa kaupungin asukkaat heräsivät kolmeen aurinkoon.

Eräs kaupungin asukkaista on julkaissut ajokameransa taltioiman näyn taivaalla. Auringonsäteet olivat muodostaneet suuren kehän, jonka kaaret päättyivät kahteen pallomaiseen ilmestykseen. Näytti kuin taivaalla olisi ollut kolme aurinkoa.

Paikalliset uutiset ovat esitelleet lähetyksissään upeaa valoilmiötä, eli haloilmiötä, joka asiantuntijoiden mukaan johtui ilmakehässä leijailevista kristallisista jäähiukkasista. Aamulla pakkaset paukkuivat alueella 25 asteessa. Kirpeä pakkanen oli saanut kauniin halon aikaan taivaalla.

Vaikuttaisi siltä, että Tšeljabinskin asukkailla ei tule aika pitkäksi erilaisten ilmiöiden kanssa. Helmikuussa vuonna 2013 asteroidi räjähti kaupungin ilmakehän yllä ja siitä uutisoitiin maailmanlaajuisesti. Vuosien varrella kaupungin läheisyydessä on sattunut ja tapahtunut toinen toistaan oudompia asioita. Tänään taivaalla koreili iloisen kirkas valoilmiö.