Pupu halvaantui – keksi näyttävän tavan liikkua

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiinassa Liuzhoun kaupungin eläintarhassa asustelee reipas pikkukani. Alaraajahalvaantunut pupu on keksinyt tavan liikkua ja edetä paikasta toiseen. Valkoinen jänöjussi nimittäin kävelee etukäpälöillään.

Eläintarhan vieraat ovat monesti erehtyneet luulemaan, että kyseessä on jänikselle opetettu hassu temppu, mutta todellisuudessa eläin on joutunut opettelemaan taidon itse liikkuakseen eteenpäin. Periksiantamaton kani ei ole lannistunut liikuntarajoitteisuudestaan, vaan liikkuu aitauksessa yhtä aktiivisesti kuin muutkin puput.

Pieneltä kanilta erikoinen kävelytyyli onnistuu jo luonnostaan. Etukäpälöillä tasapainottelu ei tuota pikkuselle minkäänlaisia ongelmia. Toki liikkuminen on hitaampaa kuin muilla lajitovereilla, mutta ainakin pupu pääsee liikkumaan. Söötistä pikkukanista kuvattu video on hellyttävää katsottavaa. Pupun periksiantamattomasta asenteesta on myös ihmisillä opittavaa.