Uskomaton luontokuva! Lumikko lensi tikan selässä – et usko silmiäsi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Martin Le-May onnistui ottamaan kuvan vihreästä tikasta hetkellä, kun sen selässä lensi lumikko. Kuva saattaa näyttää hauskalta kahden omituisen ystävyksen lennolta kohti uusia seikkailuja, mutta totuus on kaukana siitä. Lumikko yritti tappaa lintua ja tikka koitti paeta petoa henkensä uhalla.

Lontoon Essexissä asuva Martin Le-May on harrastelijavalokuvaaja ja hän oli lähtenyt kävelylle vaimonsa kanssa läheiseen puistoon toiveena saada kuva vihreästä tikasta. Heillä oli ollut kiikarit ja kamera mukana ja aviopari alkoi kaivamaan niitä esille heti, kun he sattuivat näkemään läheisessä puussa vihreää siipien lepattamista.

Tikka oli ampaissut lentoon puusta ja kun Le-May sai siitä kuvan hän huomasi, että se pakeni henkensä edestä. Tikkaa saalistava lumikko roikkui linnun selässä kiinni ja näytti siltä, että se olisi ollut voitolla. Tikka oli laskeutunut hoiperrellen maahan lähelle pariskuntaa ja linnun onneksi lumikko oli häiriintynyt heistä.

Lumikon keskittymisen herpaantuessa tikka pääsi pakenemaan ja ampaisi heti uudelleen lentoon. Tällaista tilannekuvaa ei kyllä harvoin harrastelijavalokuvaajan kameraan tallennu ja Le-May saikin uskomattoman ensikohtaamisen tikan kanssa.

PÄIVITYS: Petoeläimen laji korjattu lumikoksi.