Linja-auto käy ihmisten ulosteella – ja jätteellä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat asioita, jotka jo pidemmän aikaa ovat saaneet ihmiset keksimään luovia ratkaisuja erilaisten jätteiden kierrättämiselle ja uudelleen hyödyntämiselle.

Nyt Englannissa on valmistettu Bio-Bus -niminen linja-auto, joka käy pelkästään ihmisten jätteillä. The Guardian -lehden mukaan Bio-Bus käy täysin luonnollisella biometaanikaasulla. Biometaanukaasua saadaan muun muassa ihmisten jätteistä eli linja-auto käy toisin sanoen ihmisten ulosteen avulla. 24,4 kilometrin matkalla linja-auto käyttää yhteensä yli 32.000 talouden jätökset hyödykseen.

Biometaanikaasua saadaan myös syömäkelvottomien elintarvikejätteiden avulla, joten Bio-Bussin bensatankkiin tulee riittämään täytettävää varmasti loputtomiin saakka. Bio-Bus aloittaa ajot 25. maaliskuuta ja se kulkee neljänä päivänä viikossa reittiä Cribbs Causewaylta Stockwoodiin saakka.